Gedragstherapie voor katten


Vertoont uw kat ongewenst gedrag zoals bv sproeien, naast de kattenbak plassen, agressie, miauwen, krabben, zich kaal likken?

ook25aug14

Eerst en vooral vult u een uitgebreide vragenlijst in over uw kat, uzelf, de leefomgeving enzovoort. Deze vragenlijst dient als basis om een eerste beeld te kunnen vormen van de mogelijke oorzaken van het probleem en zal het daaropvolgende consult vlotter en efficienter doen verlopen.

Het gedragsconsult vindt bij u thuis plaats, zodat de kat in haar thuisomgeving kan geobserveerd worden. Er wordt dan gewerkt aan een oplossing, rekening houdend met het welzijn van zowel u als uw kat

Nadien is er nog 3 maanden opvolging voorzien via mail of telefoon waarbij we uw vragen zullen beantwoorden en de voortgang van de behandeling kunnen evalueren.

Er wordt steeds nauw samengewerkt met uw eigen dierenarts. Voorafgaand aan een consultatie kan er gevraagd worden dat uw dierenarts eerst een aantal onderzoeken doet aangezien er lichamelijke ziektes zijn die mee aan de basis kunnen liggen van een gedragsprobleem.

Tarief

130 euro (+ 26 eurocent/km kilometervergoeding vanuit Herne, heen en terug) Hierin inbegrepen zit de beoordeling van de vragenlijst, het consult (dat al snel 2 uur kan duren), de opvolging en een verslag voor uw vaste dierenarts.