Van waar komt de naam ‘Ubasti’?

Wie is Ubasti?

Volgens Wikipedia: “Bastet (oorspronkelijk: Bast, ook Pakhet, Ubasti en Bubastet) was in de Egyptische mythologie  een vruchtbaarheidsgodin, voorgesteld als een kat. In haar oudste vorm kon ze ook zijn weergegeven met een leeuwinnenhoofd en een ankh. Het is de godin van vreugde, dans, muziek, feest, leven en warmte.”

Een naam kiezen voor mijn praktijk vond ik niet zo eenvoudig. Ik heb getwijfeld om de naam van één van mijn katten te nemen, maar welke kat dan? Azrael, mijn eerste kat, heel eigenwijs, die me veel over katten heeft geleerd en die zo leuk kon ‘babbelen’? Of Troika, een superlieve kat en een heel goed jager? Hij had een plasprobleem en lag zo mee aan de basis van mijn interesse in gedragstherapie. Troika is op een dag spoorloos verdwenen, wat ik één van de ergste dingen vind die er zijn: je blijft zoeken en hopen en je afvragen wat er gebeurd is. Of… ? Elke kat leert je iets bij, elke kat is speciaal, dus dat was een te moeilijke keuze.

Als kind al was ik erg geïnteresseerd in geschiedenis. Van de Sint had ik heel leuke, geïllustreerde boeken gekregen die de geschiedenis van de tijd van de dinosaurussen t.e.m. de eerste wereldoorlog uitlegden. Ik kende toen de meeste dino’s en alle Egyptische goden uit die boeken bij naam 🙂

Eigenlijk klonk het heel ‘logisch’ om één van de namen van de Egyptische kattengodin te kiezen.  Egypte was tenslotte het land waar katten werden vereerd. En daarmee had ik tegelijk het idee voor een logo: een moderne variant van een Egyptisch kattenbeeldje.